Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович насупив брови на єврочиновників, які не хочуть Україну в ЄС

Четвер, 7 серпня 2003, 13:33
Прем'єр Віктор Янукович не розуміє прохолодній реакції на Заході у відповідь на заяви України про бажання інтегруватися в ЄС.

"Дивно, що деякі європейські політики не розуміють нашого природного прагнення об'єднатися з іншою Європою", - сказав Янукович в інтерв'ю кореспонденту щоквартального журналу "Euroinvest".

"Ми стурбовані, що Єврокомісія не підтвердила відкритість ЄС для всіх європейських країн і не дала конкретну відповідь Україні про заповітні терміни і умови приєднання України до ЄС".

Янукович зазначив, що "ми не бачимо альтернативи вступу України в Євросоюз". "Президент України, уряд, парламентська більшість і більшість партій в Україні не бачать альтернативи приєднанню до ЄС", - додав він.

"За географічним положенням, культурою і менталітетом наша держава завжди була європейською. Сторіччя тому Україна була кордоном європейської цивілізації зі Сходом. Історично українські землі були щитом Європи проти експансії степових кочовиків. Древні транснаціональні транспортні коридори, які з'єднували Європу і Азію, перетинали Україну. У древні часи українська аристократія укладала шлюби з європейськими династіями. Ми завжди відчували себе європейцями", - пояснив прем'єр.

Янукович зазначив, що "негайна інтеграція в ЄС країни розміром як Україна – це складне завдання". "Однак Україна зробила свій вибір".

"Внутрішні реформи України – це найкоротший шлях до ЄС", - сказав Янукович. "Ми повинні багато зробити перед тим, як Україна набуде повноправне членство в ЄС, і ми непохитні в досягненні цієї мети".

"Україна стабільно реалізовує політичні й економічні реформи для того, щоб приєднатися до Європейського співтовариства як повноправний член. Перспективи європейської інтеграції України залежать від глибини, темпу і послідовності соціальних, економічних, політичних і адміністративних перетворень".

Нинішню Україну він охарактеризував як "стабільну і передбачувану зростаючу європейську країну, де встановлюються загальноєвропейські демократичні цінності і поліпшується рівень добробуту громадян".

Янукович також розповів про свої візити до Брюсселю, Лондону, Афін і Берліну. "Я відчув сильний інтерес і підтримку курсу України на євроінтеграцію з боку президента Єврокомісії та лідерів країн ЄС. Зокрема, Німеччина обіцяла використати свій вплив на Єврокомісію для визнання України країною з повністю ринковою економікою", - відзначив прем'єр.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування