Солана вітає позитивні зрушення в Україні. Але не обіцяє асоційоване членство

Четвер, 7 серпня 2003, 13:39
Європейський союз вітає позитивні зрушення в Україні й заохочує керівництво держави продовжувати реформи. Про це заявив верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Хав'єр Солана, оцінюючи розвиток відносин між Києвом і Брюсселем.

ЄС очікує від України подальших політичних і економічних реформ, а також особливих заходів для вирішення спільних з Євросоюзом проблем, заявив Хав'єр Солана.

Він уважає, що нова ініціатива Євросоюзу "Ширша Європа", яка передбачає розвиток відносин з майбутніми сусідами ЄС, є багатообіцяючим шляхом вперед для зміцнення відносин між Києвом і Брюсселем. За словами Солани, ініціатива "Ширша Європа" не заміняє існуючу співпрацю між Україною та Євросоюзом, а відкриває нові можливості.

Верховний представник не дав чіткої відповіді, чи погоджується він з думкою Києва, що Україна має підписати з Євросоюзом угоду про асоційоване членство. Натомість Солана висловив сподівання, що саме ініціатива "Ширша Європа" надасть поштовх у розвитку відносин України та ЄС.

Німецька Хвиля

Читайте також:

МЗС проти підміни понять у питанні інтеграції в ЄС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування