Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко обіцяє врятувати Україну, тому що там "хліба немає взагалі"

П'ятниця, 8 серпня 2003, 13:15
Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що в республіці в нинішньому році зібраний хороший урожай зерна, частина якого може бути поставлена в Україну.

"Ми можемо заготовити сьогодні хліба більше, ніж це нам потрібно. Тому, якщо нам буде вигідно, то ми готові реалізувати хліб і на експорт", - сказав Лукашенко в п'ятницю в Мінську в ході наради з питань збору врожаю.

Стосуючись зернової ситуації в Україні, білоруський президент сказав: "В Україні хліба немає взагалі. Ціни на хліб на внутрішньому ринку України досягають трикратних величин порівняно з нашою країною".

Він повідомив, що Білорусія ще раніше без всякого оголошення в засобах масової інформації продала Україні 100 тис. тонн жита на її прохання.

Лукашенко сказав, що в Білорусії зібрано близько 40% зернових. "Це непоганий показник, з огляду на відносно несприятливі погодні умови", - відзначив президент. За його словами, "труднощі в збиранні урожаю є, але вони переборні".

"До листопаду всі поля повинні мати ідеальний стан. Упаси вас Бог залишити хоч одне поле неприбраним. Усе це буде проконтрольовано, у тому числі й президентом", - заявив глава держави, звертаючи до представників місцевої влади.

Лукашенко повідомив, що на фінансування АПК у поточному році за рахунок усіх джерел спрямовано більш 660 млрд. карбованців (1$/2070 біл. карбованців), у тому числі на ремонт і придбання техніки - 105 млрд. карбованців.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування