До дня народження Кучма отримає Ordinul Republicii

П'ятниця, 8 серпня 2003, 13:45
Президент Молдавії Володимир Воронін підписав в п'ятницю указ про нагородження президента України Леоніда Кучми найвищою молдавською нагородою – Ordinul Republicii (Орден Республіки).

Про це повідомляє прес-служба глави молдавської держави.

Леонід Кучма, який в суботу відзначає своє 65-річчя, удостоєний ордену за "особливий внесок в розвиток зв'язків дружби і співпраці між Україною і Молдавією", передає Інтерфакс-Україна.

У прес-службі зазначили, що Володимир Воронін офіційно з 4 серпня знаходиться у відпустці, однак він спеціально вийшов на роботу, щоб підписати указ про нагородження свого українського колеги.

Основну частину відпустки молдавський президент збирається провести в Карлових-Варах (Чехія). На роботу він планує вийти напередодні Дня незалежності Молдавії – 27 серпня.

Як відомо, в останній місяць назріла конфліктна ситуація навколо захоплення гідровузла Дністровської ГАЕС. 17 липня без офіційного попередження підрозділ молдавських прикордонників без дозволу проводив земляні роботи на території ГЕС-2, що є структурним підрозділом "Дністровської ГАЕС". При цьому в Держкомкордоні України повідомили, що частина згаданої ГАЕС дійсно лежить на території Молдавії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News