КУЧМУ ПОЗДОРОВИЛИ ПУТІН, ЄЛЬЦИН, ШРЕДЕР, КВАСНЕВСЬКИЙ, АЛЕКСІЙ-II ТА КОЛЕКТИВ АП

Субота, 9 серпня 2003, 13:43
9 серпня президент України Леонід Кучма відзначає свій ювілейний, 65-й день народження.

Глава держави святкує ювілей у своїй резиденції в Мухалатці (Крим) у колі рідних і друзів. Першим Леоніда Кучму поздоровив його онук Роман.

Главу української держави поздоровили голова Верховної Ради Володимир Литвин, керівництво парламенту і фракцій, прем'єр-міністр Віктор Янукович, міністри, представники адміністрації президента, керівники обласних держадміністрацій.

По телефону Кучму поздоровив президент Росії Володимир Путін. У ході теплої дружньої бесіди лідери двох країн обговорили питання двостороннього співробітництва. Путін передав особистий подарунок Кучмі.

Також главу української держави по телефону поздоровили президенти Польщі Олександр Квасневський, Словаччини Рудольф Шустер, Литви Роландас Паксас, Македонії Борис Трайковський, а також перший президент РФ Борис Єльцин.

Також надійшли на адресу ювіляра телеграми від президента Німеччини Йоханнеса Рау і федерального канцлера ФРН Герхарда Шредера.

Посол РФ в Україні Віктор Чорномирдін передав українському президентові поздоровлення патріарха московського і всея Русі Алексія другого.

"Сподіваємося, що Ваше мудре президентське правління ще довгий час буде гарантом стабільності, добросусідства і братерської взаємодопомоги України і Росії. Хай благословить Вас Господь на многая блага літа, хай умудрить Вас на рішення складних державних і міжнародних проблем", - говориться в поздоровленні патріарха.

Главу держави особисто поздоровив міністр закордонних справ Росії Ігор Іванов, який перебуває на відпочинку в Криму.

Своє поздоровлення ювілярові також направив генеральний секретар Ради Європи Вальтер Швіммер.

"Під час Вашого перебування на посаді президента Ви підвищили міжнародну репутацію України і забезпечили вступ Вашої країни в Раду Європи в листопаду 1995 року. Ми в Раді Європи високо цінуємо рішучу підтримку Україною пан-європейської ролі організації на континенті без розділових ліній, яка повинна бути підтверджена на третьому самміті глав держав і урядів. Рада Європи, зі свого боку, завжди готова супроводжувати Україну в нинішніх реформах для забезпечення відповідності європейським стандартам і нормам", - говориться в посланні Швіммера.

Серед численних вітальних телеграм, які надійшли на ім'я Кучми, - зокрема, поздоровлення глави виконавчого комітету СНД Юрія Ярова.

"Загальновідома Ваша глибока переконаність у необхідності збереження і розвитку взаємовигідних відносин нових незалежних держав, посилення економічної домінанти в діяльності Співдружності. А Ваш прихід до керівництва Радою глав держав СНД справедливо пов'язують з послідовним виступом України за створення повноцінної зони вільної торгівлі і єдиного економічного простору в рамках СНД. Бажаю Вам здійснення всіх задумів і устремлінь в ім'я побудови стабільної і процвітаючої України", - говориться в телеграмі Ярова.

Також надійшли поздоровлення від голови Верховного судові України Василя Маляренка, голови Конституційного суду України Миколи Селівона, глави Вищої ради юстиції України Сергія Ківалова.

Кучму поздоровив глава Верховного суду Росії В'ячеслав Лебедєв.

Серед подарунків, які одержав на свій день народження Кучма, - подарунок від колективу адміністрації президента - альбом фотографій президента, які не друкувалися раніше, і збірник його виступів, заяв і коментарів у трьох томах: "Україна - європейський вибір", "Нові реалії", "Шляхом реформ".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування