Марчук особисто їде відкривати сезон окупації українцями Іраку

Понеділок, 1 вересня 2003, 10:56
Міністр оборони України Євген Марчук 1 вересня вирушає до Іраку, де проведе інспекцію української миротворчої бригади в місті Аль-Кут іракської провінції Васіт.

Як повідомляє Українська служба ВВС, Марчук пробуде в Іраку до 4 вересня.

Оглядачі нагадують, що перед відправкою українських військових до Іраку Марчук звільнив з посад кількох чільних генералів, у тому числі - за помилки у перебігу підготовки миротворців до відправки в Ірак.

1 вересня українські миротворці мають розпочати виконання завдань. До обов'язків українських вояків входить охорона 120-кілометрової ділянки кордону з Іраном, автомагістралей до Багдада, патрулювання міст на півночі і півдні провінції.

Донині перевірку боєздатності українських військовиків контролювали кілька генералів, які перебували на базі в Аль-Куті.

Марчук - перший чільний український урядовець, який вирушає до Іраку від часу початку війни в цій країні. Напередодні міністерство оборони заявляло про високий рівень підготовки українських вояків. В Іраку перебуває 1656 військовослужбовців, які несуть службу у польському секторі відповідальності.

Читайте також:

В уряді Іраку з'явиться український представник?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування