Ющенко готує свою відповідь Медведчуку-Морозу-Симоненку

Понеділок, 1 вересня 2003, 12:44
Фракція "Наша Україна" планує найближчим часом запропонувати власний законопроект політичної реформи і конституційних змін.

Про це заявив голова Української народної партії Юрій Костенко у Полтаві.

За його словами, суть нового проекту полягає у тому, що Верховній Раді будуть передані повноваження з формування уряду і затвердження його складу.

Проект передбачає також підпорядкування обласних і районних держадміністрацій не адміністрації президента, як зараз, а безпосередньо Кабінету міністрів, що дозволить ефективніше керувати Україною.

Костенко також піддав критиці запропонований адміністрацією президента за підписами 150 народних депутатів проект політреформи як такий, що фактично ліквідовує посаду президента України.

Депутат сподівається, що проект політреформи "Нашої України" буде підтриманий іншими фракціями парламенту і вибори президента залишаться всенародними.

Як відзначив Костенко, проект, що готує "Наша Україна", дозволить уникнути нинішньої ситуації, коли обрані більшістю голосів громадян представники "Нашої України", СПУ і КПУ перебувають в опозиції і не допускаються до органів влади. Він нагадав про політичне переслідування членів "Нашої України", які змушені залишати фракцію.

"Сьогодні адміністрація президента … призначає навіть директорів середніх шкіл", - сказав також лідер УНП.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування