Білоконь приводить свої кадри

Понеділок, 1 вересня 2003, 13:22
Новим керівником апарату міністра внутрішніх справ України призначений Володимир Шаповал, який змінив на цій посаді Олександра Харламова.

Відповідний наказ підписав новий міністр внутрішніх справ України Микола Білоконь, повідомили в МВС у понеділок.

Шаповал раніше обіймав посаду начальника Державної служби охорони (ДСО) МВС України.

Новим начальником ДСО став Олег Угровецький, який до цього керував держслужбою охорони в Харківській області.

Міністр також звільнив із займаних посад начальника Управління МВС України в Одеській області Юрія Івушкіна і начальника УМВС України у Волинській області Олександра Справедливого.

Як очікується, у другій половині понеділка Білоконь прибуде в Одесу, де представить нового начальника обласної міліції.

Раніше президент України Леонід Кучма підписав указ, що передбачає ряд кадрових рішень за підсумками перевірки стану дотримання законності в Одеській області, проведеної координаційним комітетом з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією при президенті України.

Серед іншого Кучма доручив керівникам відповідних міністерств звільнити з займаних посад начальника УМВС України в Одеській області Івушкіна, начальника Одеського облуправління юстиції Миколи Лєсогорова, начальника Чорноморської регіональної митниці Олександра Токарчука.

***

Білоконь також повідомив, що в Міністерстві внутрішніх справ України буде сформований новий склад колегії, який буде призначений указом президента по представленню міністра.

По закінченні церемонії в інтерв'ю журналістам Білоконь відзначив, що в складі колегії відбудуться серйозні зміни.

Відповідаючи на питання журналістів, міністр також спростував чутки про можливу ліквідацію підрозділів по боротьбі з організованої злочинність, але висловився при цьому за необхідність реформування даної служби.

Білоконь також повідомив, що територіальні керівники міліції указом президента виведені з існуючого раніше паралельного підпорядкування місцевій владі і підпорядковані напряму міністрові внутрішніх справ України.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Перші призначення нового міністра МВС – зміна начальника столичного УБОЗУ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування