Співпраця КПУ і СДПУ(О) під час виборів не можлива, вважає Кравчук

Вівторок, 2 вересня 2003, 11:44
Соціал-демократична партія (об'єднана) підтримає кандидатуру єдиного представника від більшості на президентських виборах, на якій "зійдуться думки всіх".

Коментуючи в інтерв'ю газеті "День" інформацію щодо підтримки есдеками кандидатури прем'єра Януковича, Кравчук зазначив, що "підтримаємо тільки в тому випадку, коли це буде спільна думка всіх підписантів нашої заяви".

Він також додав, що наразі "тривають переговори партій, уже підписано відповідний документ про бажання висунути спільного кандидата".

Оцінюючи його шанси на перемогу на виборах, лідер фракції СДПУ(О) сказав: "Поки ми ще не відчули холодного вітру виборів, коли соціологічні служби повідомлять, що в тебе рейтинг - 1,6 і з таким рейтингом можна йти лише на вечорниці, тоді політики тверезіше оцінять і ситуацію, і свої можливості. І тоді наші шанси зростуть, на моє переконання, до дев’яноста відсотків".

Коментуючи заяву лідера "Трудової України" Тігіпка про можливість непідписання спільного документу із більшістю, Кравчук також зазначив, що "якби люди керувалися" інтересами країни, "вони таких заяв не робили б".

"Я, наприклад, цього не розумію: якщо вже зараз у цьому складі починаються політичні ігри... Мені шкода, бо я Тігіпка оцінюю як політика, здатного прогнозувати, здатного відповідально ставитись і до своїх слів, і до своїх підписів", - сказав Кравчук.

Він також скептично оцінює можливість співпраці СДПУ(О) з комуністами під час президентської кампанії. "Не думаю, що на це підуть комуністи. Я впевнений, що вони цього не зроблять, бо це буде рівноцінно домовині для їхньої партії".

"Інша справа, коли йдеться про зміни до Конституції. Тут можна та потрібно знаходити спільну мову. Але коли вже називатимуться прізвища кандидатів у президенти, комуністи не підуть на пропозиції влади, вони висунуть своє прізвище", - вважає Кравчук.

Читайте також:

Кравчук: Після політреформи Кучма може стати і прем`єром, і спікером

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування