Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин закликає Медведчука і Ахметова повернути гроші в Україну

Вівторок, 2 вересня 2003, 14:22
Голова Верховної Ради Володимир Литвин засуджує українських мільярдерів за небажання "інвестувати в національну економіку".

"На фоні загальної бідності маємо своїх представників серед найбагатших людей Європи, але вони не поспішають стати нормальними європейськими капіталістами, інвестувати в національну економіку", - сказав Литвин у вівторок на відкритті IV сесії парламенту.

"Це невідкладна потреба подолання розриву між людьми і суспільством, з одного боку; партійними структурами і політичною елітою - з іншого. Загалом їхні незрілість, розколотість, відірваність від реальних суспільних потреб очевидні", - сказав спікер.

А "інакше", на думку спікера, в Україні "бути не може", адже "відносини будуються на феодальних засадах "патрон-клієнт", особистої відданості". "Коли сучасна політична еліта - це переважно закритий клуб, ротація в якому відбувається здебільшого за принципом "києвоцентризму", коли домінують модерні олігархи - при владі та в опозиції", - вважає Литвин.

Окрім цього, він вважає неприпустимим, "коли більшість новітніх партій - звісно, парламентські я не маю на увазі - це такі собі політичні "культуристи", віртуальні структури з "приписаними" до них людьми, здебільшого за цеховою ознакою, та тонким прошарком мігруючих активістів, для яких "участь" у партіях - професія, заробіток".

На думку Литвина, "все це можна зняти, прийнявши цивілізований закон про вибори - до Верховної Ради та місцевого самоврядування".

"Такий, який би не законсервовував нинішній статус-кво, не надавав індульгенцію на безстрокову присутність у владі одним і тим же особам, а цивілізовано підштовхнув політичне структурування, щоб політика творилася широким загалом і для українського загалу", сказав він.

На початку серпня польський журнал Wprost опублікував список найбагатших людей Європи, серед яких 6 українців - Ринат Ахметов, Віктор Пінчук, Ігор Коломийський, Олександр Ярославський, Сергій Тарута та Віктор Медведчук.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:58
"Я не повторю помилки Луцького". Інтерв’ю з Ксенією Семеновою про те, що чекає на НАУ
09:36
У Держдепі пояснили, чому США не оголошували про постачання ATACMS Україні
09:32
Ціни на нафту зросли на тлі побоювань ескалації конфлікту на Близькому Сході
09:30
Європарламент вважає, що Угорщина "не зможе надійно виконувати" свою роль на чолі Ради ЄС
09:25
відеоНе встиг випустити жодної ракети: Сили оборони спалили російський "Бук-М1"
09:24
У США заявили, що Китай "обрав сторону" і не претендує на нейтралітет у війні РФ проти України
09:16
На Черкащині через атаку РФ пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури, є постраждалі
09:08
Європарламент у боротьбі з відмиванням грошей схвалив ліміт готівкових платежів у 10 тисяч євро
09:04
За "злив" позицій ЗСУ настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави
08:46
Білий дім відреагував на вето Росії в ООН щодо нерозміщення ядерної зброї у космосі
Усі новини...