МОРОЗ НЕ ПІДПИСУВАВ ЗАКОНОПРОЕКТ МЕДВЕДЧУКА

Середа, 3 вересня 2003, 17:46
Лідер Соцпартії України Олександр Мороз вважає за необхідне розробити компромісний законопроект змін до Конституції на основі розробленого профільною парламентською комісією і запропонованого з участю адміністрації президента України, після позитивного висновку Конституційного щодо обох документів.

У середу в інтерв'ю журналістам Мороз підкреслив, що лідери опозиційних фракцій Верховної Ради не ставили свої підписи під "новим" законопроектом з пілитреформи, який парламент збирається направити для рішення у КС.

З його слів, фракція соціалістів визначилася відносно підписів під цим законопроектом з самого початку. Лідер СПУ нагадав, що його фракція була ініціатором збору підписів під законопроектом про зміни до Конституції, розробленим парламентською комісією з проведення політреформи.

Таким чином, відзначив він, підписи під новим законопроектом про зміни до Конституції могли б бути розцінені як відмова від попереднього проекту закону.

Мороз зазначив, що консультації лідерів чотирьох опозиційних фракцій будуть тривати, не виключив, що консультації у рамках "четвірки" можуть поновитися вже у четвер. "Ми підходимо до того, що реформа необхідна", - підкреслив він, додавши, що лідери опозиційної "четвірки" одностайні у необхідності введення пропорційної системи виборів до внесення змін до Конституції.

У той же час лідер соціалістів зазначив, що на даний момент думки розходяться відносно терміну введення змін до Основного закону, однак, на його думку, у рамках "четвірки" можна буде знайти компроміс.

Мороз підкреслив, що лідери опозиційних фракцій підтримують проведення виборів президента України на всенародному голосуванні.

З його слів, позиція комуністів полягає у тому, що вибори глави держави повинні пройти на всенародному голосуванні у 2004 році, а після цього - у парламенті. У той же час лідер СПУ не виключив, що згодом позиція фракції Компартії може змінитися.

Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко, відзначив Мороз, також виступає за внесення змін у Конституцію України після 2006 року.

Лідер соціалістів також висловив думку, що парламент вже на поточній сесії може розглянути й ухвалити рішення щодо "нового" законопроекту з поліреформи, підготовленого за участю президентської адміністрації.

Він також переконаний, що Конституційний Суд дасть позитивний висновок по депутатському законопроекту. Мороз нагадав, що КС вже дав позитивний висновок щодо законопроекту 168 депутатів (законопроект Симоненка), і при розробці законопроекту профільною комісією були враховані зауваження Конституційного суду.

Зі слів лідер СПУ, коли КС зробить висновки щодо депутатського законопроекту і законопроекту, розробленого депутатами спільно з адміністрацією президента, ці два документи повернуться до парламенту.

Тоді, на його думку, може бути відпрацьований компромісний варіант, який буде знову направлений до КС, після чого по кількості депутатів, які висловилися за схвалення цього компромісного законопроекту, можна буде орієнтуватися відносно проходження цього документа у Верховній Раді.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:59
Новини економіки 19 квітня: удар по порту "Південний", неплатників аліментів тепер зможуть мобілізувати
23:56
відео, фотоПоблизу Брянська в РФ горить підстанція, повідомляють про атаку дронів
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
Усі новини...