Піскуна звільнять і посадять, а на його місце призначать Колінько?

Четвер, 4 вересня 2003, 14:02
Олександр Турчинов заявляє, що володіє достовірною інформацією про можливу відставку генпрокурора Піскуна, притягнення його до кримінальної відповідальності та призначення новим генпрокурором Ольги Колінько. Про це він повідомив у четвер у коментарі журналістам.

За інформацією Турчинова, днями відбулася зустріч президента Кучми, голови АП Віктора Медведчука та генпрокурора Піскуна, на якій останньому дали чітко зрозуміти, що у випадку, коли "чергова каральна акція прокуратури щодо опозиції закінчиться безрезультатно (або регламентний комітет визнає подання таким, що не відповідає нормам подання, або Верховна Рада не проголосує за позбавлення депутатського імунітету депутатів від опозиції) Піскуна буде відправлено у відставку".

Більше того, йому також дали зрозуміти, що виконуючим обов’язки генпрокурора буде призначено Ольгу Колінько, яка порушить кримінальні справи щодо "колишнього керівництва" Генпрокуратури за чисельними фактами корупції, - сказав Турчинов.

Саме цим фактом заступник голови партії "Батьківщина" пояснює розгорнуту у провладних ЗМІ "справжню кампанію істерії" щодо лідерів опозиційних сил України взагалі та членів Блоку Юлії Тимошенко персонально.

"Тому сьогодні Піскун так нервово та істерично вимагає жертв. Він, у такий спосіб, намагається врятуватися від відставки та відповідальності. Однак, на моє переконання, цьому прокурору вже нічого не допоможе. Прокурорство Піскуна – одне з найганебніших явищ в історії незалежної України і з цим явищем потрібно якомога швидше покінчити", -підсумовує Турчинов.

Депутат також зазначив, що, на його думку, подання про позбавлення опозиційних депутатів недоторканності, подане Піскуном до парламенту, "жодного враження на парламентарів не справить", оскільки воно не витримує жодної критики, є "наскрізь фальсифікованим і брехливим" і базується не на професійній честі та гідності, а на "принципах дешевого шоу-бізнесу, брехні та демагогії", повідомляє прес-служба "Батьківщини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування