Тимошенко вперше з'явилася до суду

Четвер, 4 вересня 2003, 15:14
У четвер Шевченківський місцевий суд Києва відклав на 26 вересня розгляд кримінальної справи проти колишніх керівників ЄЕСУ Геннадія Тимошенка та Антоніни Болюри у зв`язку з погіршенням стану їхнього здоров`я.

Таке рішення ухвалив суддя Олександр Шостак, заслухавши адвокатів підсудних та самих підсудних.

Також вперше з початку розгляду кримінальної справи проти Тимошенка та Болюри до суду з`явилася лідер БЮТ Юлія Тимошенко, яка є невісткою Тимошенка.

Адвокати колишніх керівників ЄЕСУ Тимошенка та Болюри вже неодноразово зверталися до суду з проханням відкласти початок судового процесу до повного одужання своїх підзахисних, стан здоров`я яких зараз дуже важкий. До свого клопотання адвокати екс-керівників ЄЕСУ надавали суду відповідні медичні довідки.

Зі свого боку представники обвинувачення, виступаючи в суді, зазначали, що у них також є довідки медиків слідчого ізолятору, в якому перебувають під вартою Тимошенко та Болюра, і в них йдеться, що екс-керівники ЄЕСУ можуть брати участь у судовому процесі.

У свою чергу Болюра на засіданні суду зазначила, що “довідки це одне, а реальний стан нашого здоров`я - це інше. Ніхто не знає, чого нам вартує привести себе в людський вигляд, щоб приїхати до суду”.

За даними Генпрокуратури, слідством встановлено, що Болюра та Тимошенко, “діючи в складі організованої злочинної групи під керівництвом та спільно з президентом ПФК "ЄЕСУ" Юлією Тимошенко, умисно, з корисливих мотивів, зловживаючи службовим становищем, шляхом службового підроблення скоїли ряд тяжких злочинів, а саме: незаконно заволоділи валютними коштами на суму 2 млрд. 251 млн. 221 тис. 873,6 доларів США, отриманими від реалізації в Україні російського природного газу; приховали за межами України валютну виручку на суму 181 млн. 542 тис. 075,23 доларів США; незаконно заволоділи державними коштами на суму 14 млн. 081 тис. 11 грн.; вчинили замах на заволодіння державними коштами на суму 11 млн. 535 тис. 439,23 грн. та ухилилися від сплати податків на суму 21 млн. 375. 304,74 грн.

Стосовно двох інших обвинувачених у цій справі – колишніх керівників корпорації "ЄЕСУ" Євгена Шаго і Лідії Сокольченко, Генпрокуратура повідомила, що у зв'язку з їх розшуком матеріали кримінальної справи відносно них виділені в окреме провадження.

УНІАН






Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування