Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПІСКУН ОГОЛОСИВ ВІЙНУ КОЛІНЬКО?

П'ятниця, 5 вересня 2003, 16:27
Генпрокурор Святослав Піскун звинувачує в нещирості Ольгу Колінько, голову Координаційного комітету по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю при президенті України.

За словами Піскуна, всупереч своїм заявам Колінько, перебуваючи на посаді заступника генпрокурора, не порушувала справ проти Павла Лазаренка.

"Виявилось, що Колінько насправді не мала відношення до жодної справи по Лазаренку", - повідомив генеральний прокурор Святослав Піскун в інтерв'ю газеті "2000".

За словами Піскуна, коли Колінько працювала на посаді заступника генпрокурора, то розповідала і заявляла в пресі, що порушила 20 справ проти Лазаренка.

Генпрокурор додав, що наступник Колінько Іван Баганець цих справ не виявив, щодо чого було призначено службове розслідування. В результаті виявилось, що Колінько не мала відношення до жодної справи по Лазаренку, сказав Піскун.

"Ті справи, які вона реально порушила, – це були справи по аптеках, ціна питання по яких 20-30 гривнів. Потім вони були припинені або судом, або прокуратурою", - наголосив Піскун і додав, що саме через це екс-генпрокурор Михайло Потебенько звільнив Колінько.

"Ми повинні надавати юридичну оцінку діям людей, які приносять президенту проекти указів. Президент вірить людині як фахівцю, як колишньому заступнику генерального прокурора", - наголосив Піскун.

Стосовно нинішньої діяльності Колінько генпрокурор зазначив, що не звільнятиме прокурора Одеської області Михайла Косюту лише через те, що "Ользі Михайлівні так захотілося".

За словами Піскуна, в області залишилось три нерозкритих вбивства. Колінько ж натомість заявляла про 800 таких нерозкритих злочинів.

"Вона взяла дані, починаючи з 71-го року. Забувши при цьому, що строк давності по умисних вбивствах - 15 років. Вони вже сплили всі ці строки", – пояснив Піскун.

Як відомо, група Колінько проводила перевірку в Одеській області, за результатами якої були виявлені численні порушення законодавства, зокрема співробітниками правоохоронних органів. Через це Леонід Кучма запропонував Піскуну розглянути питання про звільнення Косюти із займаної посади.

Напередодні народний депутат України Олександр Турчинов заявив, що володіє достовірною інформацією про можливу відставку генпрокурора Піскуна, притягнення його до кримінальної відповідальності та призначення новим генпрокурором Ольги Колінько.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування