Чалий: Україну в ЄЕП штовхає... сама Європа

П'ятниця, 5 вересня 2003, 18:45
Проект створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії та Казахстану виник серед іншого через брак уваги до України з боку ЄС.

Про це заявив перший заступник міністра закордонних справ Олександр Чалий на семінарі економічного форуму в польському місті Криниця.

"На жаль, розширення ЄС створює досить серйозні виклики для України", - заявив Чалий і додав, що саме таким викликом є інтеграція країни до союзу з Росією, Білорусією та Казахстаном.

На думку Чалого, Україна не ставить питання членства в ЄС, "але є дуже багато проміжних стадій, і ми би хотіли мати сигнали, що ми можемо іти цими стадіями". "І те, що нам цього сигналу не дають, дозволяє думати", що ЄС не хоче бачити Україну сред своїх членів, вважає Чалий.

Водночас Чалий заявив, що участь України в ЄЕП можлива тільки у зоні вільної торгівлі, яка базуються на стандартах Світової організації торгівлі. Він повідомив, що наразі "вивчається відповідність ЄЕП Конституції".

"Створення наднаціонального органу в рамках угоди ЄЕП протирічить Конституції України, де не дозволяється передавати владу наднаціональним органам", - нагадав заступник керівника МЗС.

"Українська правда", Криниця, Польща



Поїздка журналістів на економічний форум у Криниці здійснена за підтримки фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...