Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соцпартія і Ющенко солідарні: зміни до Конституції тільки з 2006

Субота, 6 вересня 2003, 17:10
Фракція Соціалістичної партії України подала свої пропозиції щодо основних положень конституційної реформи, повідомляє в суботу прес-служба фракції СПУ.

Соціалісти пропонують зберегти практику прямих всенародних виборів президента терміном на 5 років кожний раз, починаючи з 2004 року.

Фракція вважає, що ключовими питаннями реформи повинні бути призначення і звільнення коаліційною парламентською більшістю прем'єр-міністра і членів уряду, вибори суддів на 10 років, обов'язковість згоди парламенту на призначення і звільнення генпрокурора, посилення впливу парламенту на формування Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Конституційного суду і Ради Нацбанку.

Крім того, фракція вважає за необхідне передбачити в проекті змін до Конституції введення з 2006 року пропорційних виборів (за партсписками в багатомандатному виборчому окрузі) в парламент і місцеві ради всіх рівнів.

Фракція також вважає за необхідне модернізувати законодавство про місцеве самоврядування. У Конституції соціалісти пропонують закріпити надання виконкомам місцевих рад функцій органів виконавчої влади.

Всі зміни до Конституції, відзначається в пропозиціях СПУ, повинні набрати чинності з 2006 року, після проведення виборів до парламенту і представницьких органів на місцях на пропорційній основі.

Пропозиції депутати СПУ подали у виконання домовленості, досягнутої під час наради у спікера.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування