Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Український солдат застрелив в Іраку місцевого мешканця правомірно

Неділя, 7 вересня 2003, 19:55
Український солдат відкрив вогонь по міні-автобусу, водій якого не виконав вимогу зупинитися на контрольно-пропускному посту в Іраку. Водій автобуса - іракець загинув, поранений пасажир.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, 6 вересня о 14.35 за київським часом у районі, де ніс службу патруль від 3-ї механізованої роти 51-го окремого механізованого батальйону на чолі з капітаном Михайлом Заремським, водій автобуса після перетину ірано-іракського кордону не виконав вимогу патруля зупинитися для перевірки і зробив спробу наїзду на українського військовослужбовця.

Відповідно до інструкції, з метою зупинки автобуса рядовий Павло Бартущак застосував зброю, внаслідок чого був смертельно поранений водій автобуса, а один з пасажирів одержав поранення.

Як стало відомо пізніше, від отриманого кульового поранення водій помер. Ніхто з українських військовослужбовців не постраждав.

За фактом невиконання вимог українського патруля на ділянці ірано-іракського кордону і застосування зброї командуванням 5-ї окремої механізованої бригади разом з іракською поліцією розпочато розслідування.

У ході попереднього розслідування дії українського патруля визнані правомірними, відзначають у Міноборони.

Це перший подібний випадок для українських миротворців.

Найбільш небезпечним районом патрулювання українських миротворців залишається ділянка ірано-іракського кордону, звідки під видом мігрантів до Іраку намагаються проникнути представники терористичних організацій.

До патрулювання й охорони об'єктів притягнутий підрозділ військової поліції від управління 5-ї окремої механізованої бригади, а також особовий склад 51 і 52 окремих механізованих батальйонів, всього 997 військовослужбовців і 132 одиниці техніки.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...