Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Адвокат" України все ще вірить, що Україна потрапить в ЄС

Понеділок, 8 вересня 2003, 12:55
Прем'єр-міністр Польщі Лешєк Міллер вважає, що підписання угоди про Єдиний економічний простір "не обов'язково" зашкодить Україні вступити до ЄС.

"Головне, щоб були виконані всі необхідні критерії, які вимагає ЄС. Це свобода слова, права людини, розвиток економіки і, звичайно, політична стабільність. І тоді Україна матиме шанси вступу до ЄС", - сказав Міллер в інтерв'ю українським журналістам у польській Криниці.

Міллер також не виключає приєднання України до Європейського союзу. "Якщо влада України та її громадяни самі готові так пристосувати своє законодавство, економіку, щоб вони відповідали критеріям ЄС, тоді насправді Україна має всі шанси вступити до ЄС".

"У будь-якому разі, ми поляки, були б дуже раді, якби могли одного дня сказати, що Україна є разом з нами в ЄС", - сказав Міллер у Криниці, де він брав участь в XIII економічному форумі.

Прем'єр-міністр також повідомив, що підписав разом з "українським прем'єром листа до ЄС" у справі проекту "Одеса-Броди".

"Сподіваємося на підтримку з боку ЄС. Ми мусимо просто знати комерційні структури, які хочуть реалізувати цей проект і капітали, які можуть бути у нього вкладені", - сказав він.

Відповідаючи на питання, Міллер також підтвердив, що Польща надалі готова виконувати роль "адвоката" України. "Звичайно, якби ми могли таку роль виконувати, це було б дуже добре. Ми не перестаємо декларувати це", - сказав він і додав, що Польща "коли може", то "декларує постійну допомогу Україні".

Українська правда, Криниця

Поїздка журналістів на економічний форум до польської Криниці відбулася за підтримки фонду "Відродження"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування