Хорошковський не боїться відставки

Понеділок, 8 вересня 2003, 15:44
Міністр є політичною фігурою, тому повинен формувати власну політичну позицію і має право її висловлювати. Таку думку висловив міністр економіки та з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський на прес-конференції в УНІАН.

Хорошковський вважає, що до прийняття Кабміном остаточного рішення з того чи іншого питання, будь-хто з членів уряду, "хто відчуває себе політиком", може засвідчити публічно свою точку зору. За словами Хорошковського, "повинна існувати практика, коли урядовець, який відстоює власну позицію, повинен самостійно приймати рішення щодо своєї подальшої роботи в уряді".

Як зазначив Хорошковський, той факт, що завдання щодо європейської інтеграції та прискорення темпів вступу до СОТ ставив перед ним президент України, дає йому право самостійно визначати, які чинники можуть заважати виконанню цих завдань, і чи "продовжувати йому лишатись на посаді чи ні".

При цьому Хорошковський також зазначив, що сьогодні не існує якоїсь критичної ситуації, яка б могла призвести до його відставки з посади міністра економіки та з питань європейської інтеграції, а "далі буде видно".

Як повідомлялося раныше, на сьогодні існує ряд розбіжностей у позиції щодо підписання проекту Угоди по ЄЕП, зокрема, між першим віце-прем'єр-міністром України Миколою Азаровим та Хорошковським.

Так, перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів України Азаров назвав легковажними заяви про те, що підписання Україною Угоди про Єдиний економічний простір (ЄЕП) стане перешкодою для її вступу до Світової організації торгівлі (СОТ). За словами Азарова, публічні заяви представників уряду повинні відображати офіційну точку зору уряду. "Якщо хтось не згоден, він повинен відкрито про це повідомити", - заявив Азаров.

За його інформацією, переговори щодо створення ЄЕП проходили за участю представників відповідальних за це питання міністерств і відомств.

В той же час, міністр економіки і європейської інтеграції України Валерій Хорошковський заявив, що підписання Угоди про ЄЕП в її нинішньому вигляді може ускладнити інтеграцію України до Європейського союзу, а також її вступ до СОТ. "Визначення єдиного митного союзу може призвести до того, що зовнішні контрагенти України із СОТ і ЄС можуть переглянути свої угоди щодо України", - вважає Хорошковський.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...