Більшовики не збираються підтримувати монархію Кучми

Вівторок, 9 вересня 2003, 11:55
Якщо президент України запропонує ідею конституційної монархії в Україні, парламентська більшість її не підтримає.

"Ніколи", - сказав у понеділок у студії телеканалу НБМ координатор більшості Степан Гавриш.

Він також повідомив, що при розробці проекту "ми одночасно розуміли, що без сильних партнерів, які можуть додати нам до 300 голосів у голосуванні саме конституційних змін, він неможливий, і тоді відбулися консультації".

На думку Гавриша, "масштаб компромісу", на який пішли лідери КПУ та СПУ, є "безпрецедентним". "Що стосується мене особисто – то я познайомився з проектом у розмові з президентом 3-го серпня, 15-го серпня я вже мав попередній текст законопроекту".

Коментуючи третій законопроект змін до Конституції, лідер більшості зазначив, що "модель так сконструйована, що без серйозних взаємних домовленостей, без серйозних поступок, без пошуків спільної моделі обрати кандидата у президенти в парламенті в 300 голосів буде неможливо".

Гавриш також підтвердив, що більшість буде висувати єдиного кандидата на посаду президента України в разі проведення політичної реформи. "Без сумніву!", - сказав Гавриш.

Він також зазначив, що йому "невідомо до цього часу, щоби будь-які серйозні дискусії, які б могли висунути такого кандидата, проводилися".

Огляд телеефіру

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування