Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вважає, що комуністи зраджують як себе, так і своїх симпатиків

Вівторок, 9 вересня 2003, 14:03
Лідер блоку "Наша Україна" Віктор Ющенко впевнений, що комуністи займають "деструктивну позицію" у переговорному процесі по політичній реформі.

"В мене є відчуття, що та диспозиція, у яку зайшли комуністи, сьогодні є очевидно деструктивною як для симпатиків комуністів, так і для певного кола самих комуністів", заявив Ющенко в інтерв'ю журналістам у вівторок.

Він додав, що це - справа іншої політичної сили, "це її доля, це її вибір".

Ющенко підкреслив, що переконаний лише в одному: те, що сьогодні називають конституційною реформою "на Банковій", є нічим іншим як "намаганням під виглядом політичної реформи забезпечити збереження своєї влади", "і ми в цьому проекті бачимо дуже очевидний юридичний сюжет, яким ця влада через рокіровку повноважень зберігає свої статуси, тільки на інших місцях".

Лідер "Нашої України" підкреслив, що сьогодні влада діє "будь-яким чином", аби знайти в опозиції "найслабшу ланку і підібрати ключ для змін до Конституції".

Ющенко висловив сподівання, що "владі це не вдасться". При цьому він вважає, що процес збереження єдності опозиції буде дуже складним, "це іспит державницьким силам". Лідер "Нашої України" також підкреслив, що його політична сила буде протидіяти таким конституційним змінам.

Водночас Ющенко повідомив, що "Наша Україна", БЮТ і СПУ близькі до підписання спільного документа щодо єдиної позиції в питанні проведення політичної реформи.

Ющенко назвав оптимістичними переговори у рамках трьох політичних сил. "Є очевидне порозуміння, процес іде до завершення", сказав він.

За словами Ющенка, найближчим часом буде підписано документ, який засвідчить фундаментальні політичні позиції відносно конституційних змін, а також передбачатиме узгоджені політичні дії трьох сил щодо політичної реформи і не лише того, що стосується змін до Конституції, а й законів, які так чи інакше покликані реформувати економічне і політичне життя держави.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування