Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО ХОЧЕ ВІДСУДИТИ У ПІСКУНА 1 000 000 ГРИВЕНЬ

Вівторок, 9 вересня 2003, 14:45
Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко подала позов до генерального прокурора України Святослава Піскуна про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування завданої моральної шкоди.

"В інтерв'ю, опублікованому минулого тижня в газеті "Деловая неделя" (№30), генпрокурор поширив недостовірні відомості щодо Юлії Тимошенко, чим порушив вимоги Конституції України та чинного законодавства", - йдеться у прес-релізі партії "Батьківщина".

У позові Юлія Тимошенко вимагає визнати недостовірними відомості поширені Піскуном, зобов’язати генерального прокурора спростувати їх та публічно вибачитися з відповідним оприлюдненням у ЗМІ.

"Щоденні виступи у пресі посадовців Генпрокуратури, заяви і "резонансні" повідомлення, організовані Генеральною прокуратурою та безпосередньо її керівником Піскуном свідчать про те, що на замовлення чинної влади ГПУ розгорнула широкомасштабну агітаційну роботу з дискредитації та компрометації Юлії Тимошенко напередодні розгляду Верховною Радою України подання про згоду на позбавлення Тимошенко депутатської недоторканності", йдеться в прес-релізі.

"При цьому Піскун та інші працівники Генпрокуратури навмисно приховують той факт, що за всіма обвинуваченнями, за якими генпрокурор направив подання, суд виніс рішення, яким всі кримінальні справи проти Юлії Тимошенко визнані незаконними, скасовані, а провадження в справах закриті", наголошує "Батьківщина".

В інтерв'ю "Деловой неделе", відповідаючи на одне з питань кореспондента, генпрокурор, зокрема, сказав: "Вона [Тимошенко] розуміє, що кримінальне переслідування її соратників – це ті ж епізоди, які закидаються і їй. Це єдина кримінальна справа. Ви думаєте, у неї велика любов до своїх соратників по бізнесу? Ні. Усе життя Юлії Тимошенко побудоване на обмані. Вона обманює родину, вона обманює державу, вона обманює людей, вона обманює президента, вона обманює правоохоронні органи, вона обманює своїх виборців".

В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" Тимошенко, коментуючи позов, пояснила, що мова йде "про численні безпідставні образи, які лунають з вуст генерального прокурора, саме як тиск на Верховну Раду, на депутатів".

Тимошенко повідомила, що в суд, крім позову, передані усі відеовиступи генерального прокурора, а також статті в різних газетах.

За її словами, ці матеріали зібрані за весь період з моменту його призначення на посаду генерального прокурора. Лідер БЮТ просить виплатити їй 1 мільйон гривень як моральну компенсацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування