Убивць Гонгадзе було більше, ніж троє

Вівторок, 9 вересня 2003, 17:53
Заступник генерального прокурора України Віктор Шокін повідомив, що у розшуку знаходиться більше трьох осіб, підозрюваних у причетності до убивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про цьому Шокін повідомив у вівторок на засіданні тимчасової слідчої парламентської комісії у "справі Гонгадзе" та інших резонансних справ,
підкресливши, що це - "особливий розшук".

Шокін підкреслив, що на сьогоднішній день "можна з упевненістю сказати", що справа з розслідування вбивства журналіста Гонгадзе "дуже близько підійшла до свого завершення". За словами заступника генпрокурора, є особи, яким можна висунути обвинувачення, для чого є досить підстав.

У той же час Шокін відмовився назвати прізвища цих осіб "через відомі причини". За його словами, обвинувачення може бути висунуто декільком підозрюваним.

У той же час заступник генпрокурора також відзначив, що не до кінця встановлене коло осіб, які є організаторами убивства, а також установлені не всі замовники убивства.

Як раніше повідомив в інтерв'ю щотижневику "2000" генеральний прокурор України Святослав Піскун, "убивці Гонгадзе відомі за прізвищами, і двоє з них уже близько 2 місяців, як оголошені у розшук". Генпрокурор відзначив, що поки не може назвати імен. За словами Піскуна, "проводиться спеціальний розшук, ним займається спеціальна слідчо-оперативна група".

Говорячи про розслідування убивства журналіста Ігоря Александрова, Шокін підкреслив, що у зв'язку з тим, що ця справа є актуальною для українського суспільства, її забрала на розслідування Генеральна прокуратура, де створена відповідна слідча група.

За його словами, уже встановлені особи, причетні до цього злочину, вони знаходяться у розшуку.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News