Ющенківці погрожують заблокувати роботу Кабміну – через ЄЕП

Вівторок, 9 вересня 2003, 20:43
Депутати з фракції "Наша Україна" можуть заблокувати засідання уряду 10 вересня, коли має розглядатися питання створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії та Казахстану.

Як випливає із повідомлення Української народної партії, яка входить до "Нашої України", член УНП, нардеп В’ячеслав Кириленко "не виключає того факту, що народні депутати будуть блокувати засідання уряду".

Кириленко повідомив, що "депутатська група УНП ухвалила рішення взяти участь у засіданні Кабінету міністрів 10 вересня, на якому планується ухвалення концепції та угоди про утворення ЄЕП".

Народний депутат переконаний, що "реалізація цих документів призведе до втрати Україною суверенітету та значних економічних збитків".

"З огляду на те, що ні уряд, ні президент, які будуть підписувати 18 вересня ці документи, не реагують на численні протести експертів та громадськості, нам лишається лише одне – самим депутатам Верховної Ради прийти на засідання Кабінету Міністрів і захистити українську Конституцію", - зазначив Кириленко.

У вівторок, перед розглядом питання ЄЕП на уряді, відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції. Депутати вирішили звернутися до президента України з пропозицією не підписувати угоду про формування ЄЕП.

"Підписання і набрання чинності Угоди про формування Єдиного економічного простору Білорусі, Казахстану, Російської Федерації та України зашкодить її іміджу у міжнародних відносинах і унеможливить курс нашої держави на європейську інтеграцію", - ідеться у рішенні комітету.

У засіданні комітету брали участь міністр економіки та з питань європейської інтеграції України Хорошковський і перший заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Чалий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування