Мирослава Гонгадзе: депутати замість Піскуна зможуть знайти вбивць Гонгадзе

Вівторок, 9 вересня 2003, 23:33
Мирослава Гонгадзе заявляє, що не має довіри до керівництва правоохоронних органів України у справі про убивство Георгія Гонгадзе і закликає Верховну Раду України провести своє розслідування.

Про це ідеться у зверненні Мирослави до народних депутатів, переданому до "Української правди".

"Вважаю, що у ситуації, що склалась, Верховна Рада України повинна виконати місію, покладену на неї Конституцією, а саме провести розслідування ролі осіб вказаних у листах Ігоря Гончарова у вбивстві Георгія Гонгадзе та забезпечити притягнення їх до відповідальності згідно з законом".

Мирослава Гонгадзе пропонує "провести термінове спеціальне засідання Верховної Ради щодо свідчень Ігоря Гончарова".

Крім того, вона вважає за необхідне "заслухати осіб, названих Ігорем Гончаровим – як тих, що винні у його смерті, так й теперішніх та колишніх працівників МВС, причетних, за його твердженням, до скоєння низки гучних злочинів у державі".

На думку Мирослави, Верховна Рада має звернутися до прем'єр-міністра Януковича щодо доцільності перебування на посаді голови податкової адміністрації України Юрія Кравченка, "якого Ігор Гончаров називає таким, що причетний до скоєння ряду злочинів".

Мирослава також пропонує членам парламентської комісії у справі Гонгадзе разом із журналістами "виявити місця", де, за заявами Гончарова, заховані додаткові письмові та відеодокази про здійснювані злочини.

На думку Мирослави Гонгадзе, Верховна Рада повинна зобов'язати Генеральну прокуратуру до 16 вересня 2003 року доповісти про причини загибелі Ігоря Гончарова та надати звіт про результати розслідування вбивства Георгія Гонгадзе.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...