ПІСЛЯ ДЗВІНКА ЮЩЕНКА МЕДВЕДЧУКУ ПОГРОЖУЮТЬ НЕВІДОМІ

Середа, 1 жовтня 2003, 13:09
Голові Львівської обласної податкової адміністрації Сергію Медведчуку та його колегам погрожують невідомі.

Про це заявив сам Сергій Медведчук на прес-конференції у середу в Києві.

"Ющенко телефонував і сказав: "Не чіпайте моїх хлопців, бо народний гнів змете вас", - розповів Медведчук журналістам. Після цього, за його словами, йому та іншим працівникам податкової у регіоні "періодично погрожують невідомі по телефону".

"Але я мушу робити, що зазначено у законі", - заявив Медведчук, поставивши риторичне запитання: "Що ж нам, якщо на Львівщині 65% підтримує Ющенка, ліквідувати в області податкову?"

Крім того, він заперечив, що податкова чинить тиск на "Львівську газету". "У нас немає ніяких претензій до видання", - заявив Медведчук. – "Є мінімальні порушення, за які нараховано 16 тис. гривень штрафних санкцій. Газета оскаржила це в суді, і це нормальний процес".

"Однак при цьому сама газета постійно чинить тиск на нас", - додав він. Медведчук уточнив, що значні претензії у податкової є до власників газети. "Там мова йде про кримінальну справу, однак із діяльністю газети це ніяк не пов’язано", - запевнив він.

Як повідомив Медведчук, найбільший резонанс викликали податкові перевірки по підприємствах НПК "Галичина", "Орлан-транс" та "Кредит банк Україна", де податковою знайдено зловживань на загальну суму близько 200 млн. гривень. Справа по "Галичині" та дві справи по "Кредит банк Україна", за словами Медведчука, вже передані до суду.

Крім того, повідомив Медведчук, незабаром буде порушено кримінальну справу проти керівництва "Кредит банк Україна". Водночас, він відмовився детальніше коментувати цю справу, посилаючись на таємницю слідства.

Медведчук виключив версію про те, що польська сторона в "Кредит банк Україна" виводить свій капітал через тиск податкової. "Ми вже рік працюємо з цим банком, і можу сказати, що він, фактично, збитковий", - пояснив дії поляків голова ДПА Львівської області.

На завершення Медведчук пояснив високу увагу преси до своєї персони. "Гадаю, що це – політична боротьба, спрямована проти мого брата, голови АП Віктора Медведчука. Тут, у Києві, у його опонентів нічого не виходить, тому вирішили йти до Львова", - припустив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News