Симоненко допоможе Януковичу на виборах?

Середа, 1 жовтня 2003, 14:22
У випадку, якщо до другого туру президентських виборів 2004 року вийдуть Віктор Ющенко й Віктор Янукович, можна припустити, що до останнього перейде значна частина голосів електорату Петра Симоненка.

Про це сказав у середу на прес-конференції голова правління Українського інституту соціальних досліджень Олександр Яременко, презентуючи результати соцопитування, проведеного в усіх областях України та Криму, Києві та Севастополі 17-21 вересня.

За його словами, це може відбутися, оскільки Симоненко та Янукович мають найбільший рівень електоральної підтримки приблизно у тих самих регіонах, а саме - на Сході, на Півдні та у Центрі України.

На думку Яременка, про Януковича можна говорити як про "регіонального кандидата, оскільки електорат Центру, Півдня та Сходу України становить для нього достатньо великий резерв". Натомість, згідно з результатами опитування, Ющенка найбільше підтримують виборці на Заході (46%), у Центрі (26%), у Києві (32%).

За словами Яременка, згідно з результатами опитування, якби президентські вибори відбулися наступного тижня, найбільше шансів на перемогу отримав би Ющенко (23%). Симоненко міг би набрати 13% голосів виборців, а Янукович - 10%.

Віктор Медведчук, Олександр Мороз і Юлія Тимошенко могли б отримати по 5% голосів виборців.

Яременко наголосив, що найбільший потенціальний електорат – 36% людей, які впевнені або можуть проголосувати, має на сьогодні Ющенко, на другому місці стоїть Янукович – за нього готові віддати свої голоси 24%, за Симоненка – 21%.

Як сказав Яременко, зараз спостерігається зростання популярності Януковича. Так, станом на лютий цього року за нього готові були голосувати лише 16% населення. Натомість цей показник у Ющенка з того часу майже не змінився.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...