Критикуючи Хорошковського, Азаров заразом назвав, де захована смерть ЄЕП

Середа, 1 жовтня 2003, 16:17
Твердження противників проекту формування ЄЕП про те, що створення будь-якого наддержавного регулюючого органу загрожує суверенітету України, не витримує критики. Про це заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів України Микола Азаров.

Противники створення ЄЕП "потрапляють у пастку власної аргументації", заявив він в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр", що публікується в середу.

Азаров висловив думку, що противники тези про створення наддержавного регулюючого органа "напевно, категорично відкидають для України можливість приєднання до Європейського Союзу".

"Адже там (у ЄС) учасники делегують об'єднанню частину суверенних прав, а вищий керівний орган – Європейська Рада – функціонує на принципі кваліфікованої більшості, визначаючи спільні дії або стратегічні рішення", - сказав Азаров.

Азаров також розповів, що окремим членам ЄС нічого не заважає займати окрему позицію у вирішенні ряду найважливіших питань, зокрема, введення єдиної валюти - євро - у своїх країнах.

"Можна, звичайно, скористатися перекрученою, на мій погляд, аргументацією: мовляв, регулювання в Євросоюзі - правильне, а в Єдиному економічному просторі буде неправильним", - відзначив перший віце-прем'єр.

"Для формування доказової бази потрібний, насамперед, практичний досвід. Причому його вдасться нагромадити вже на початковому етапі. Ми домовилися з нашими партнерами, що ніяких вилучень і виключень із зони вільної торгівлі не буде. Не буде цього, не буде і єдиного економічного простору", - сказав Азаров.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування