Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тарасюку приємно, що Кучма згадує його "ля-ля"

Середа, 1 жовтня 2003, 18:49
Голова парламентського комітету з питань євроінтеграції Борис Тарасюк готовий вийти з президентом Кучмою на публічні дебати щодо стану справ у питаннях Європейської інтеграції.

На прес-конференції у вівторок Кучма повідомив, що приведення українського "законодавства до вимог європейського - це 52 тисячі аркушів, це 300 законодавчих актів". "За цей час, через парламентський комітет Тарасюка пройшло три. І ті три від президента", - зазначив Кучма.

Він також закликав "самого великого євроінтегратора", колишнього міністра закордонних справ, "в якого була можливість показати себе", показати "рвєніе" у парламенті, "а не ля-ля".

У відповідь на закиди президента Тарасюк підкреслив, що під час його перебування на посаді міністра закордонних справ у 1999 році ЄС прийняв документ під назвою "Стратегія ЄС щодо України", де Україна кваліфікувалася як унікальний стратегічний партнер ЄС.

Народний депутат також зауважив, що його комітет у цілому розглянув близько 700 законопроектів, 300 з яких виділив як пріоритетні, за яким ухвалив рішення.

Але, за словами Тарасюка, комітет не є органом законодавчої ініціативи. "Якщо не подаються законопроекти, то тут треба спитати у президента й уряду, чому законопроекти щодо реалізації проголошеного курсу на Європейську інтеграцію не надходять до парламенту", - йдеться у коментарі Тарасюка.

Колишній міністр закордонних справ зазначив, що йому "приємно", що президент майже під час кожної прес-конференції згадує очолюваний ним комітет. "Це означає, що комітет робить свою справу", - вважає Тарасюк.

У коментарі він також наводить приклад "непослідовності" Кучми, який "декларує курс на європейську інтеграцію, а тягне Україну в Євразію". "Про це свідчить факт голосування у парламенті проекту закону "Про загальнодержавну Програму адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу".

75 % фракції "Європейський вибір", яка належить до провладної більшості, не підтримали цей законопроект! Більше 50% фракції СДПУ(О) не підтримали законопроект. Як це називати? Це свідчення того, що президент досі не уявив собі, яким чином будувати міст – вздовж річки чи поперек", - наголосив Тарасюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...