ЗА ОПОЗИЦІЄЮ ПЕРЕД АКЦІЯМИ 16 ВЕРЕСНЯ 2002 РОКУ СТЕЖИЛА МІЛІЦІЯ

Середа, 1 жовтня 2003, 19:55
Голова парламентського комітету по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією Володимир Стретович оприлюднив документ, підготовлений ніби Головним управлінням по боротьбі з організованою злочинністю й корупцією МВС України, що свідчить, з його слів, про те, що міліція у минулому році у ході підготовки до акцій опозиції вела спостереження за представниками політичних сил.

Як повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", даний документ Стретович представив журналістам у середу перед початком засідання комітету, на якому народним депутатам, членам цього комітету, був представлений новий начальник ГУБОЗ - перший заступник міністра внутрішніх справ України Михайло Манін.

Документ під назвою "Довідка про підготовку деструктивними силами проведення масових акцій протесту до 16 вересня 2002 року", складений станом на 29 серпня 2002 року містить інформацію про всі регіональні опозиційні сили по всій Україні.

Зокрема, як відзначив Стертович, у документі містяться телефони, домашні адреси, номери машин, бізнеси регіональних політичних діячів, дані про внутрішню роботу штабів політичних сил, про підготовку до масових акцій протесту.

Ця довідка, згідно з підписом під нею, підготовлена "Центром СТРАУ УБОЗ МВС України".

Народний депутат висловив стурбованість тим, що міліція займалася політикою, і цей документ, на його думку, повністю підтверджує факт наявності стеження за політичними силами.

У ході засідання комітету у процесі обговорення кандидатури Маніна, якого, згідно із законодавством, при призначенні на посаду повинен затверджувати парламентський комітет по боротьбі з організованою злочинністю й корупцією, Стретович звернувся до нього за коментарем за даним фактом.

Народний депутат зазначив, що раніше у правоохоронних органах йому повідомили, що цього підрозділу (СТРАУ) вже не існує.

У свою чергу Манін підкреслив, що під його керівництвом ГУБОЗ буде займатися тільки покладеними на нього відповідно до законодавства функціями, зокрема, боротьбою з організованою злочинністю як у сфері криміналу, так і в економіці, а також боротьбою з корупцією.

В інтерв'ю журналістам після закінчення засідання комітету, який одноголосно дав згоду на призначення Маніна, начальник ГУБОЗ також повідомив, що вніс міністру внутрішніх справ пропозиції з реформування служби, яку очолив. З його слів, наразі проводиться переатестація співробітників служби УБОЗ.

Відповідаючи на питання журналістів, Манін висловився проти ідеї про об'єднання служби БОЗ і департаменту по боротьбі з економічною злочинністю. Він спростував чутки про можливість такого об'єднання.

У той же час він повідомив, що, можливо, ці обидві структури буде курувати один перший заступник міністра внутрішніх справ, однак хто це буде на даний момент, поки невідомо.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування