Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвина "шантажують" законом про вибори

Четвер, 2 жовтня 2003, 12:05
Народні депутати України не підтримали пропозицію продовжити роботу парламенту у четвер для розгляду всіх питань, внесених на порядок денний.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин після перерви проінформував депутатів про результати наради лідерів фракцій і груп у його кабінеті.

За його словами, була досягнута домовленість про продовження роботи парламенту у четвер для розгляду всіх питань порядку денного. Керівники фракцій також погодилися із пропозицією розглянути у цю п'ятницю законопроект про вибори народних депутатів на пропорційній основі.

За словами Литвина, цю пропозицію підтримали п'ять фракцій: "Наша Україна", Соцпартії, Компартії, Блоку Юлії Тимошенко і СДПУ(О). Числа депутатів, що входять у ці фракції, досить для прийняття рішень, сказав спікер (235, необхідно 226).

Крім того, на засіданні лідерів фракцій і груп було ухвалене рішення доручити регламентному комітету розробити проект постанови, яким би вносилися зміни у регламент, відповідно до якого опозиційні фракції змогли б вносити пропозиції про внесення до порядку денного і розгляду законопроектів.

Литвин нагадав, що відповідно до регламенту питання вважається внесеним на порядок денний, якщо воно підтримане 226 депутатами. Фракції парламентської опозиції не нараховують такої кількості голосів ("Наша Україна" -103, КПУ - 60, СПУ - 20, БЮТ- 18).

За словами Литвина, керівники фракцій і груп також домовилися погодити свої позиції й дії стосовно проведення політичної реформи і зафіксувати їх письмово.

У той же час пропозиція про продовження робочого дня, що виносилася на голосування двічі, не була підтримана депутатами. Перший раз це питання набрало 200 голосів, другий - 183.

Спікер Литвин після цього оголосив перерву на прохання фракції СДПУ(О) і групи "Народний вибір".

Литвин також сказав, що, якщо депутати не домовляться, він закриє засідання парламенту у четвер.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування