МЗС не збирається позбавляти посла дипімунітету?

Четвер, 2 жовтня 2003, 12:20
У МЗС України вважають некоректними повідомлення ряду ЗМІ про необхідність підтвердження українською стороною дипломатичного імунітету посла в Польщі Олександра Ніконенка.

"Дипломатичний імунітет (посла й інших дипломатів диппредставництв) існує на основі Віденської конвенції з дипломатичних відносин 1961 року.

Тому, існування дипломатичних імунітетів не вимагає жодних додаткових підтверджень", - пояснив агентству Інтерфакс-Україна керівник прес-служби МЗС Маркіян Лубківський.

МЗС поки з'ясовує інформацію про порушення прокуратурою Польщі кримінальної справи у відношенні Ніконенка і поки утримується від коментарів.

Раніше ряд ЗМІ повідомив про те, що Ніконенка звинувачують у нападі на поліцейського і його побитті. 25 серпня польська поліція нібито затримала посла без документів і в нетверезому стані за кермом, після чого в поліцейській дільниці він влаштував бійку.

Днями ЗМІ повідомили з посиланням на прес-аташе Генеральної прокуратури Польщі Мацея Куявскі, що польська сторона має право просити Україну позбавити посла імунітету.

За інформацією агентства, офіційний запит з цього приводу поки не надходив.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування