Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грищенко критикує пропозиції ЄС для України

Четвер, 2 жовтня 2003, 12:28
Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко скритикував документ "Ширша Європа", через те, що у ньому не виписано чіткого сигналу ставлення ЄС до України.

Про це пише "Файненшл таймс", повідомляє Українська служба ВВС. Часопис подає слова Грищенка, який сказав ФТ, що Євросоюз так і не сказав країнам, які не є його членами, що ж їм робити для того, щоб їх прийняли до ЄС.

"Як сказав пан Грищенко, реформісти та проєвропейські угруповання в Україні бояться, що це розширення відгородить Європу новою стіною.

Пан Грищенко, який перебуває у Брюсселі на зустрічі з чільними представниками ЄС, сказав, що обіцянка членства у Євросоюзі сприяла реформам у країнах, які невдовзі стають його членами. Як сказав пан Грищенко, Україна все одно проводитиме реформи, проте вони можуть бути не в руслі законодавства Євросоюзу", - пише газета.

"Файненшл таймс" зазначає, що ставлення Єврокомісії до країн, які не є кандидатами до ЄС, було висловлено в документі з назвою "Ширша Європа".

У цьому документі ЄС виділяв майже мільярд євро на посилення нових кордонів ЄС із Росією, Білоруссю, Україною, західними балканськими країнами та Середземномор'ям.

Проте "український міністр закордонних справ скритикував цей документ за те, що у ньому не було виписано прямого і чіткого сигналу для України, який допоміг би людям підготуватися до важких реформ".

"Україна не просила особливих угод. Як сказав пан Грищенко, ми тільки хочемо загального розуміння, що цілісність Європи не може бути досягнута без України", - йдеться в статті.

За словами представників України, певність у тому, що Євросоюз хоче працювати з Україною, потрібна для того, аби пришвидшити реформи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування