СДПУ(О) ТІЛЬКИ ЗА ПАРТІЙНІ ВИБОРИ. ЩОБ НЕ ПУСТИТИ ЮЩЕНКА У НАСТУПНИЙ ПАРЛАМЕНТ?

Четвер, 2 жовтня 2003, 12:51
Лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук заявив, що вони підтримуватимуть пропорційні вибори до парламенту, якщо у них братимуть участь не блоки, а тільки партії.

Кравчук, коментуючи проект закону про пропорційні вибори, внесений опозицією, сказав, що СДПУ(О) підтримає його після внесення поправок. "У нас багато змін. Скажімо, кандидатів висувають партії і тільки партії", - сказав Кравчук.

Кравчук сказав, що виступає за обрання усіх 450 депутатів "за пропорційною системою, яка буде адаптована до українських реалій".

Він зазначив, що така виборча система має включати "єдиний список і єдиний округ". "Партія висуває своїх кандидатів у список, але забезпечує проходження по округу", - пояснив він пропозицію, але не уточнив подробиць, що значить "проходження по округу".

Кравчук зазначив, навіщо це робиться: "Щоб люди бачили цього кандидата, щоб люди бачили весь список, а не п’ять морд, вибачте на слові!" "Бо до списку потрапляють люди, які колір кнопок не розрізняють! Я не можу з такими кандидатами сидіти у залі", - емоційно сказав Кравчук.

За оцінками оглядачів, серед партій найбільше готові до пропорційних виборів СДПУ(О) і КПУ, водночас "Наша Україна" не оформлена у єдину партію. Наступні вибори за чинною Конституцією мають відбутися у березні 2006 року.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування