ПУСТОВОЙТЕНКО ОБ'ЄДНАВСЯ З ГАВРИШЕМ

Четвер, 2 жовтня 2003, 18:52
Фракція Народно-демократичної партії підписала протокол про наміри про об'єднання з депутатською групою "Демократичні ініціативи".

Документ підписали у четвер Лідер фракції НДП Валерій Пустовойтенко і лідер "Демініціатив" Степан Гавриш.

Об'єднана фракція у разі її створення буде називатися "НДП - Демократичні ініціативи". Передбачається, що про її створення буде оголошено на пленарному засіданні Верховної Ради у п'ятницю.

На прес-конференції у четвер Пустовойтенко сказав, що таке рішення було прийняте після консультацій, і висловив надію, що це дозволить працювати більш конструктивно й плідно для користі Верховної Ради й українського суспільства.

Співголовувати у новій фракції будуть Пустовойтенко і Гавриш до прийняття відповідного положення про фракцію. До прийняття цього положення Пустовойтенко буде представляти фракцію на засіданнях парламентської більшості, а Гавриш буде виконувати функції координатора парламентської більшості.

Гавриш передбачив, що вже у п'ятницю буде офіційно оголошено про створення такої фракції. Він також зазначив, що у групу "Демініціативи" входять 7 народних депутатів, які так чи інакше були пов'язані з членством у НДП, у тому числі і він сам. З його слів, об'єднатися фракції й групі дозволили "спільні інтереси у баченні політичної реформи", розвитку парламентаризму.

Гавриш зазначив, що створення єдиної фракції стане основою політичної структуризації Верховної Ради. Він не виключив можливості, що члени групи "Демініціативи" стануть членами НДП.

До фракції НДП входить 15 депутатів, у групу "Демократичні ініціативи" - 18. До останнього часу у парламенті було 9 фракцій і 4 групи. У найбільшу парламентську фракцію "Наша Україна" входить 103 народних депутати, КПУ - 60, "Регіони України" - 47, партій Промисловців і підприємців і "Трудова Україна" - 42.

До фракції СДПУ(О) - 37 депутатів, фракції СПУ - 20 депутатів, групи "Європейський вибір" - 19, групи "Народовладдя" - 18, у фракції БЮТ - 18, Аграрної партії - 16, групи "Народний вибір" - 14.

У парламенті також працюють 23 позафракційних депутати з 450.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування