Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Казмунайгаз" відбере в ТНК "Одеса-Броди"

Четвер, 2 жовтня 2003, 21:33
"Казмунайгаз" зацікавлений в експлуатації нафтопроводу "Одеса-Броди" для транспортування нафти й газу з Казахстану в Україну, а також її транзиту на європейські ринки

Керуючий директор казахської Національної компанії "Казмунайгаз" звернувся з листом до керівництва ВАТ "Укртранснафта", в якому підтвердив "подальший інтерес з питань взаємовигідного використання нафтогазотранспортної інфраструктури України для транспортування нафти й газу з Казахстану в Україну, а також її транзиту на європейські ринки", повідомляє прес-служба Мінпаливенерго.

Як зазначається в листі, направленому на ім'я голови правління ВАТ "Укртранснафта" Олександра Тодійчука та генерального директора Станіслава Василенка, ЗАТ "Казмунайгаз" підтверджує зацікавленість у розвитку співпраці в питаннях експлуатації нафтопроводу "Одеса-Броди". Зокрема, як зазначається в листі, "Казмунайгаз" спільно з іншими зацікавленими нафтовидобувними компаніями Казахстану "готові обговорити питання введення в поточному році в експлуатацію нафтопроводу в напрямку "Одеса-Броди" для транспортування високоякісної казахстанської нафти на ринки України та Європи".

"Казмунайгаз" заявив про готовність розглянути заявлені українською стороною комерційні умови заповнення нафтою нафтопроводу "Одеса-Броди".

Крім того, як зазначається в листі, "Казмунайгаз" зацікавлений у реалізації проекту будівництва нафтопроводу "Броди-Плоцьк".

Читайте також:

Росіяни дають Україні тиждень на вирішення питання "Одеса-Броди"


Єрмілов радий, що Росія відмовиться від труби "Одеса-Броди"?

Кучма перед ще одним історичним вибором


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування