Зі спонсорами Кучми, ЄЕПом, і Одеса-Броди буде розбиратися Янукович

П'ятниця, 3 жовтня 2003, 11:37
Верховна Рада України у п'ятницю підтримала запит члена фракції БЮТ Анатолія Матвієнка до прем'єр-міністра стосовно "безпідставного виділення" Державному управлінню справами коштів для забезпечення візитів президента України за кордон.

За це проголосували 172 депутати. Такий же запит був підтриманий депутатами і до голови Верховної Ради. За - 159 депутатів.

Як повідомлялося, уряд України своєю постановою від 17 вересня ухвалив рішення виділити Державному управлінню справами 1088,8 тис. грн. для забезпечення візитів президента України за кордон. Міністерство фінансів зобов'язане виділити ці кошти за рахунок резервного фонду державного бюджету.

Як відомо, Державне управління справами у четвер очолив Ігор Бакай.

Також парламент підтримав депутатський запит до прем'єра стосовно ситуації, яка склалася навколо реалізації проекту "Одеса-Броди". Авторами запиту, зокрема, є член фракції БЮТ Степан Хмара, члена фракції КПУ Сергій Сас. Його підтримали 142 депутата

Ще один запит від депутатів до прем'єр-міністра стосується порядку схвалення урядом проекту угоди і концепції формування Єдиного економічного простору. Серед авторів запиту - член фракції Блоку Юлії Тимошенко Левко Лук'яненко. Його підтримав 91 депутат.

Також парламент підтримав запит до Януковича стосовно втручання у внутрішні справи України першого заступника міністра закордонних справ Росії Елеонори Мітрофанової.

Запит члена фракції "Наша Україна" Геннадія Удовенка підтримали 133 народних депутати.

Як повідомлялося, виступаючи 25 вересня з лекцією у Міжнародному університеті у Москві Мітрофанова заявила, що Росія має намір домагатися того, щоб на пострадянському просторі російській мові був наданий статус офіційної.

Президент Кучма на прес-конференції у вівторок заявив, що на такі заяви МЗС повинен реагувати, і "реагувати негайно".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування