Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко готовий помиритися з Кірпою

П'ятниця, 3 жовтня 2003, 15:09
Новий міст через Дніпро в Києві буде побудовано з урахуванням як інтересів міста та киян, так і інтересів Міністерства транспорту України.

Про це сказав у п'ятницю в інтерв'ю журналістам Київський міський голова Олександр Омельченко.

За його словами, зараз готується відповідна постанова Кабінету міністрів, яка буде погоджена з усіма зацікавленими сторонами, зокрема із владою столиці.

Омельченко також наголосив, що лише техніко-економічне обґрунтування може показати оптимальне місце розташування нового інженерного об`єкту, а далі - підтвердити його вартість у ході розробки проектно-технічної документації.

За словами Омельченка, це тим більш необхідно, якщо йдеться про використання ресурсів чи то держави, чи Києва, чи особливо іноземних інвесторів. Він наголосив, що з даного питання має бути проведена державна експертиза.

Як повідомлялося, міністр транспорту Георгій Кірпа звинуватив Київського міського голову в амбіціях, які, за його словами, стримують будівництво нового залізнично-автомобільного мостового переходу на залізничній ділянці Київ-Московський - Дарниця.

Відповідно до розробленого "Київдніпротрансом" техніко-економічного обґрунтування проекту, будівництво нового мосту планується поряд з існуючим залізничним мостом.

У свою чергу Омельченко висловив здивування тим, що міністр транспорту назвав єдиною перешкодою у будівництві нового мосту в столиці міську владу.

Він повідомив, що в Генеральному плані розвитку міста Києва на 2000-2020 рр. затверджено і передбачено будівництво двох мостів - Південного мосту в районі с.Федосівка за Чапаєвкою та Північного мосту у північному напрямку за Подолом.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування