Янукович зустрінеться з Чейні та побуває на цвинтарі

Субота, 4 жовтня 2003, 16:48
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович у рамках робочої поїздки до США планує зустрітися з віце-президентом Ричардом Чейні.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Кабінету міністрів, зустріч запланована на 7 жовтня, і в даний час уже є підтвердження американської сторони про її проведення в Білому домі.

Крім того, у програмі візиту зустрічі глави українського уряду з державним секретарем США Коліном Пауеллом, президентом Світового банку Джеймсом Вульфенсоном.

Янукович також має намір зустрітися з главою комітету з міжнародних відносин палати представників Конгресу США Генрі Хайдом, головою комітету з міжнародних відносин Сенату США Ричардом Лугаром.

7 жовтня прем'єр виступить з доповіддю "Перспективи стратегічного співробітництва України і США" на конференції "Україна на шляху до зрілої національної державності: перехід України до розвинутої ринкової економіки" і проведе ряд зустрічей із представниками бізнес-кіл, українських громадських організацій.

Він також відвідає Арлінгтонський меморіальний цвинтар, який був відкритий ще 15 червня 1864 року. На ньому поховано понад 260 тис. осіб – ветеранів від усіх національних воєн, починаючи від Американської революції і до війни в Перській затоці і Сомалі.

На цвинтарі також є Могила невідомого солдату Другої світової війни.

Янукович вилетить до Вашингтону в понеділок і повернеться до Києва у п'ятницю.

Це – перший візит Януковича в статусі прем'єра до США. Наприкінці вересня в Штатах з візитом побував голова Верховної Ради Володимир Литвин. Сесію ООН в Нью-Йорку також відвідав президент Леонід Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...