За підтримку проекту Медведчука депутатам пропонують 1 мільйон доларів

Понеділок, 6 жовтня 2003, 15:46
Народний депутат Сергій Ратушняк стверджує, що депутатам пропонують мільйон доларів за підтримку конституційного законопроекту, який серед іншого передбачає подовження повноважень Верховної Ради нинішнього скликання до 2007 року.

Як повідомили у прес-службі "Нашої України", про це він сказав, коментуючи причину свого переходу у фракцію "Наша Україна".

За словами Ратушняка, він ретельно готувався до цього кроку. "Дозрівання плоду має свої терміни. Я також дозрів до цього рішення і зробив відповідний крок," – заявив парламентарій. Він підтвердив, що на нього чинився тиск з метою перешкодити переходу із провладної більшості в опозиційну фракцію.

Відповідаючи на запитання, звідки чинився цей тиск, Ратушняк сказав, що сьогодні в Україні "є лише два впливові політичні центри – представник народу Віктор Ющенко й влада в особі Віктора Медведчука і Леоніда Кучми". "Третьої сили немає, як немає інших кандидатів на вибори, окрім Ющенка і Кучми," - наголосив народний депутат.

Коментуючи можливість переходу в "Нашу Україну" інших колег по парламенту, Ратушняк висловив упевненість, що за його прикладом "вчинили б багато депутатів, якби вони могли діяти по совісті". "Зараз не потребує доведення, що багатьма парламентаріями керують за допомогою прокуратури й судів. У нас немає дієвого механізму правового захисту людини від політичних переслідувань, тому будь-якого політика можна легко знищити. Наприклад, для боротьби з Ющенком влада використовує і політичні, і фінансові хабарі – ініціює реформу, одним з пунктів якої є подовження повноважень нинішнього скликання Верховної Ради на півтора роки. Стартова ціна за те, щоб будь-який депутат підтримав цей законопроект – мільйон доларів. Чи багато людей утримається від такої пропозиції?", – запитав Ратушняк.



Як повідомлялося, 3 жовтня народний депутат України Сергій Ратушняк увійшов у фракцію "Наша Україна", вийшовши зі складу групи "Демократичні ініціативи".

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування