Росія хоче швидше витурити Україну з диппредставництв за кордоном

Понеділок, 6 жовтня 2003, 16:08
Глава МЗС РФ Ігор Іванов висловився за якнайшвидше вирішення з Україною питання нерухомого майна колишнього СРСР за кордоном.

"Ця проблема невиправдано затяглася", - заявив Іванов у понеділок на брифінгу в Москві за підсумками переговорів із своїм українським колегою Костянтином Грищенком.

Іванов відзначив, що він і його український колега домовилися про проведення спеціальної зустрічі за участю експертів двох країн по цій проблемі.

"Росія повною мірою погашає заборгованість колишнього СРСР, у тому числі в тій частині, що стосується України", - сказав Іванов.

За його словами, разом із тим "одночасно невиправдано затяглося використання частини власності Росії за кордоном для розміщення в ній диппредставництв України".

Глава МЗС РФ підтвердив обопільний настрій Москви й Києва на конструктивне вирішення всіх питань, що стоять на порядку денному російсько-українських відносин.

У свою чергу, Грищенко, що також брав участь у брифінгу, заявив, що за результатами переговорів удалося внести ясність з усіх існуючих, як охарактеризував їх український міністр, "гострих питань" двосторонніх відносин. "Якщо ми будемо діяти в тому ж дусі, у нас не буде виникати непорозумінь", - сказав Грищенко.

На черговій зустрічі державних делегацій РФ і України з питань нерухомого майна колишнього СРСР за кордоном, що відбулася 15 липня в Москві, російська сторона запропонувала Києву компромісний варіант рішення цієї проблеми. Як повідомив раніше журналістам офіційний представник МЗС РФ Олександр Яковенко, "із метою прискорення врегулювання даної проблеми російська сторона запропонувала в першочерговому порядку проробити питання, пов'язані з передачею Україні в користування об'єктів у сімох державах, за умови, що українська сторона відкликає в цих країнах ноту МЗС України з проханням не перереєстровувати власність колишнього СРСР на Російську Федерацію".

У ході цих переговорів, відзначив Яковенко, обговорювався перелік об'єктів, що могли б бути передані Україні в користування для використання її дипломатичних, консульських і торговельних представництв на умовах довгострокової оренди.

Чергову зустріч держделегацій РФ і України з даного питання планується провести в другій половині жовтня в Києві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...