Роботи в районі Керченської протоки не порушать кордонів України – Іванов

Понеділок, 6 жовтня 2003, 16:25
Глава МЗС РФ Ігор Іванов запевнив, що в ході здійснюваних у Краснодарському краї робіт з відновлення берегової зони Таманського півострова не будуть порушуватися існуючі договірні зобов'язання між РФ і Україною щодо кордону.

Іванов, коментуючи в понеділок підсумки переговорів із своїм українським колегою Костянтином Грищенком, заявив журналістам, що дані роботи "здійснюють влади Краснодарського краю за рішенням місцевого МНС із метою відновлення берегової зони Таманського півострова, що сильно постраждала внаслідок порушень екологічного балансу".

"Із нашої сторони було заявлено, що ці роботи не будуть порушувати договірні зобов'язання сторін", - підкреслив Іванов.

Іванов повідомив також, що до кінця жовтня він і Грищенко домовилися провести зустріч із проблеми Азовсько-Керченського басейну для того, щоб додати імпульс рішенню цієї проблеми.

Раніше МЗС України заявив, що вживає термінових заходів у зв'язку з заявами представника прикордонної служби Росії про те, що на косі Тузла в Керченській протоці, де російська сторона будує дамбу, по завершенні робіт буде виставлена прикордонна застава РФ. 30 вересня тимчасовий повірений у справах Росії в Україні був викликаний у МЗС України, де йому була вручена відповідна нота. У Києві заявляють, що особливу стурбованість МЗС викликає потенційна можливість порушення держкордону України.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Росія хоче, щоб Грищенко підкорявся у питаннях міжнародної політики

Для сварок із Путіним у Кучми є МЗС


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування