Російська ТВ-експансія поки обмежиться мильними операми

Понеділок, 6 жовтня 2003, 17:13
Російський телеканал "РТР-Планета" з 6 жовтня став єдиним іноземним телеканалом, доступним телеглядачам соціального пакета, які підключені до кабельної мережі "Воля-кабель" у Києві.

Трансляція в Києві російського телеканалу політичного підтексту не має, заявив заступник голови ВД ТРК Олексій Малінін на прес-конференції у Києві в понеділок.

Телеканал "РТР-Планета" є міжнародною ліцензійно очищеною версією російського державного телеканалу "Росія".

Жанрову структуру мовлення каналу складають інформаційні програми, багатосерійні телефільми й серіали, телепубліцистика, ток-шоу, телевікторини, комедійні та ігрові формати, повнометражні художні й документальні фільми, трансляції спортивних змагань і громадсько-політичних подій, видовищних заходів.

Телеканал "Росія" співпрацює в Україні з телеканалом "Інтер". На сьогодні існує спільний проект цих телеканалів – шоу "Друга половина", що йде в їх ефірах. Найближчим часом розпочнуться зйомки спільного новорічного мюзиклу "Снігова королева". Також планується спільний проект "Секретна місія", який включатиме змагання зірок естради.

За словами Малініна, політичних програм спільного виробництва поки що не планується.

З підключенням телеканалу "РТР-Планета" до кабельної мережі "Воля-кабель", кількість домогосподарств, що можуть приймати телеканал в Україні, розширилася до 1,5 мільйонів. Сьогодні "РТР-Планету" транслюють більш ніж 350 українських операторів кабельного телебачення з 500.

У прес-конференції з даного питання планувалася участь посла Росії в Україні Віктора Чорномирдіна. Чому посол не приїхав, присутні не пояснили.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування