ЛИТВИН ВІДМОВИВ ПІСКУНУ В ПОСЯГАННЯХ НА ІМУНІТЕТ ТИМОШЕНКО

Вівторок, 7 жовтня 2003, 12:18
Голова Верховної Ради Володимир Литвин у вівторок повернув подання щодо притягнення Юлії Тимошенко до відповідальності та позбавлення її недоторканності до Генеральної прокуратури України.

Рішення було прийняте відповідно до рекомендацій парламентського регламентного комітету від 1 жовтня, повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

1 жовтня Регламентний комітет Верховної Ради України рекомендував Голові Верховної Ради України Володимиру Литвину повернути подання щодо притягнення Юлії Тимошенко до відповідальності до Генеральної прокуратури, як таке, що є немотивованим, незаконним і неконституційним.

В рішенні комітету також, зокрема, зазначалося: "повернути подання як таке, що не містить доказів, які б підтверджували звинувачення у вчиненні народним депутатом України Тимошенко Ю.В. суспільно-небезпечних діянь, які кваліфікуються як злочин, наявність обставин, що виключають можливість розгляду подання Верховною Радою України та відсутністю законодавчо визначених особливостей порядку притягнення народного депутата України до відповідальності…"

За повернення подання до ГПУ через його немотивованість, незаконність та неконституційність проголосувало вісім з десяти присутніх членів регламентного комітету, двоє утрималися.

Прес-секретар генпрокурора Поліна Башкіна у вівторок підтвердила агентству "Інтерфакс-Україна" одержання даного подання.

Зараз Генпрокуратура вивчає отримані з парламенту матеріали, включаючи висновок комітету від 1 жовтня, повідомила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування