Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СОЮЗ ЮРИСТІВ ЧЕКАЄ ТІЛЬКИ НА РІШЕННЯ КС, ЩОБ ВИСУНУТИ КУЧМУ НА ТРЕТІЙ ТЕРМІН

Вівторок, 7 жовтня 2003, 13:00
Президент Союзу юристів України, народний депутат Валерій Євдокимов із фракції СДПУ(О) допускає можливість балотування чинного президента Леоніда Кучми на третій термін.

"Якби була правова можливість балотуватися президенту (Кучмі) ще на один термін, і якби частина народу звернулася до нього і попросила балотуватися ще на один термін – президент був би змушений прислухатися до гласу народу", - заявив Євдокимов на прес-конференції у вівторок.

Він також нагадав, що в Конституційному суді знаходиться подання народних депутатів із питання про те, чи є нинішній термін президентства Кучми щодо чинної Конституції першим або другим.

Зокрема, у поданні, за словами Євдокимова, вказується, що коли Кучма приймав присягу після обрання президентом, у документах про його вступ на посаду ніде "немає фрази", на який термін він обраний.

"Раз такої фрази нема, тоді виникає питання, і Конституційний суд мусить відповісти на це питання – це друга чи третя каденція (у випадку участі Кучми в президентських виборах у 2004 році)", - відзначив депутат.

Євдокимов також заявив, що "маючи висновок КС, ми будемо займати відповідну позицію щодо виборів президента".

"Ми сподіваємося, що вони відбудуться у 2004 році", - додав він.

Відповідаючи на питання, чи може саме Союз юристів України звернутися до Кучми з проханням балотуватися в 2004 році, Євдокимов заявив: "Безумовно, може – це його право, і не тільки до президента, а до всіх юристів і громадських організацій, і висловити свою думку".

"Союз юристів України неодноразово висловлювався щодо різних питань і залишає за собою право на звернення в будь-який час із будь-якого питання політичної реформи в Україні".

Євдокимов також повідомив, що в Конституційному суді знаходиться законопроект про внесення змін до Конституції, який передбачає продовження повноважень парламенту до 2007 року, однак не уточнив, хто є його авторами.

Кучма став другим президентом незалежної України в липні 1994 року. На чергових виборах у листопаді 1999 року він знову був обраний президентом країни.

Відповідно до Конституції, та сама особа не може бути президентом України більш ніж два терміни поспіль. Чинна Конституція України була ухвалена 28 червня 1996 року.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування