Прес-секретар Кучми говорить, що не тисне на журналістів

Вівторок, 7 жовтня 2003, 14:58
Прес-секретар президента Олена Громницька спростовує заяви, що вона позбавила журналістку каналу СТБ Лілю Буджурову акредитації на саміт Україна-ЄС через її питання Леоніду Кучмі.

Громницька повідомила агентству Інтерфакс-Україна, що Буджурову ніхто зі списків акредитованих на саміт журналістів не викреслював.

Її прізвище присутнє в списках поряд із ще одним журналістом, акредитованим від телеканалу СТБ.

Разом з тим Громницька роз'яснила, що існують визначені пули в рамках саміту, тобто акредитація - це участь у самому заході, у Лівадійському палаці, робота в прес-центрі і так далі. "Хто саме на які заходи їде - це вже погоджене рішення редакції".

"Наприклад, телеканал СТБ залучив до цього заходу двох журналістів, у тому числі і Буджурову, як вони між собою домовилися, хто куди їде, той і буде висвітлювати захід", - відзначила Громницька, додавши, що хто, яким чином і в якому форматі буде працювати – це "їхня редакційна політика".

За словами прес-секретаря, прізвище Буджурової є у всіх списках журналістів, яким наданий доступ у прес-центр, де ведеться пряма трансляція з усіх зустрічей у рамках саміту.

При цьому Громницька підкреслила, що допуск журналістів безпосередньо на захід обмежений з технічних причин, тому що в залах, наприклад, Лівадійського палацу можуть знаходитися не більш 70 чоловік.

З приводу ситуації 6 жовтня Громницька відзначила, що в заходах за участю президента існує поняття протоколу, і в той момент, коли журналістка Буджурова хотіла поставити питання главі держави, підхід преси до Леоніда Кучмі не був передбачений.

Напередодні ввечері Кримська Асоціація вільних журналістів виступила із заявою, де "виражає свій рішучий протест" проти дій прес-служби президента України і його прес-секретаря Олени Громницької.

6 жовтня в Сімферополю в ході офіційного заходу за участю Леоніда Кучми на журналіста Лилю Буджурову "був зроблений тиск із боку співробітників прес-служби президента й особисто Громницкой", що "наполегливо радила" журналістці не задавати президентові питання про ситуації навколо однобічних дій Росії в Керченській протоці.

Одним з аргументів називалася відсутність у плані заходу "підходу", під час якого журналісти мають можливість задати главо держави свої питання. Проте, почувши прохання представників преси, президент погодився прокоментувати це актуальне для україно-російських відносин подія.

Через якийсь час Буджуровой повідомили, що вона позбавлена акредитації на самміт "Украина-ес", відзначає Кримська Асоціація вільних журналістів.

Читайте також:

СЛУЖБА КУЧМИ ДАВИТЬ НА ПРЕСУ ПЕРЕД САМІТОМ УКРАИНА-ЕС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування