На Львівщині борються не з Медведчуком, а зі злом

Вівторок, 7 жовтня 2003, 15:50
Голова Львівської обласної ради Михайло Сендак заявляє, що конфлікт із главою Державної податкової адміністрації у Львівській області Сергієм Медведчуком пов'язаний не з політикою, а з тим, що місцева податкова "відмиває брудні гроші".

"Я ніколи не боровся із Сергієм Медведчуком як з особистістю, а з тим злом, що уособлює податкова області, а нею, на жаль, керує Медведчук", - підкреслив Сендак на прес-конференції у вівторок.

Він завірив журналістів, що навіть, якби ДПА у Львівській області очолювала інша людина, то він би з нею боровся.

Сендак стверджує, що "за допомогою ДПА у Львівській області йде відмивання сотень мільйонів гривень" і це є звичайним криміналом.

Він повідомив, що зустрічався в Києві з двома заступниками глави ДПАУ Віктором Жвалюком і Олексієм Шитрею, що побували у Львові наприкінці минулого тижня з перевіркою діяльності керівництва львівської податкової.

"Ми говорили з ними протягом двох годин, і я намагався їм пояснити, що мова йде не про політику, як заявляє Медведчук, а про відмивання брудних грошей, бо це ж різні речі", - підкреслив Сендак.

Він заявив також, що буде знову пропонувати чотирьох звільнених глав районних адміністрацій області як кандидатів на ці посади.

"Ми запропонуємо, щоб вони зайняли ці ж посади в сусідніх районах, користуючись правом районних рад висувати кандидатури на посади глав райдержадміністрацій", - сказав Сендак.

За його словами, призначення глав райдержадміністрацій повинні погоджуватися з головою обласної ради, але це не робиться. "Якщо відбудеться так, як вийшло з призначенням на посаду глави Яворівської райадміністрації, близького до СДПУ(о), то ми будемо виносити ці питання на сесію обласної ради і відповідно реагувати", - підкреслив він.

Глави чотирьох райдержадміністрацій у Львівській області були звільнені указом президента наприкінці вересня через кілька днів після засідання позачергової сесії Львівської обласної ради, під час якого була прийнята заява проти вступу України до ЄЕП і проти конституційної реформи.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування