ЄС зацікавлений, щоб Україна і Росія міцно любили один одного?

Вівторок, 7 жовтня 2003, 19:50
Поглиблення відносин між Україною і Росією не є перешкодою для відносин між Україною і Європейським Союзом, заявив президент Єврокомісії Романо Проді.

На прес-конференції у вівторок у Ялті після пленарного засідання саміту Україна-ЄС, Проді сказав, що не вважає, що відносини України з Росією можуть конкурувати з відносинами України і ЄС.

"Будь-яке поглиблення зв'язків Росії й України не є перешкодою для наших відносин, а навпаки", - підкреслив він.

У свою чергу президент України Леонід Кучма відзначив: "Ми всі сторіччя живемо поруч з Росією. Як говориться - сусідів не вибирають. У нас нормальний і гарний сусід".

Проді також відзначив, що Київ і Європейський Союз значно наблизилися до рішення питання надання Україні статусу країни з ринковою економікою.

"Була висловлена обопільна воля вирішити всі пов'язані з цим проблеми досить швидко і досягти такого визнання (країни з ринковою економікою)".

Відповідаючи на питання журналістів, він також сказав: "Ми маємо безпосередні цілі. Це - ринкова економіка. Ми наблизилися в цьому напрямку досить суттєво. Думаю, що в найближчі місяці наблизимося безпосередньо".

Проді також вітав темпи економічного прогресу, які демонструє Україна. "Уже кілька років Україна просувається на необхідній швидкості до обраної нею мети (інтеграції в ЄС)", - підкреслив він.

Президент Єврокомісії назвав "відчутним і значним" прогрес України у всіх сферах, висловивши сподівання, що він буде інтенсифікуватися.

"Європейський союз хоче, щоб було зрозуміло, що ми хочемо мати дуже сильні тісні зв'язки (з Україною) аж до здобуття нею повноправного членства (у ЄС)", - сказав Проді.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування