Берлусконі по-доброму обурився, коли Кучма захотів до 2011 бути готовим вступити в ЄС

Середа, 8 жовтня 2003, 13:04
Прем'єр-міністр головуючої у Євросоюзі Італії Сільвіо Берлусконі вважає, що Україна зможе виконати всі процедури, необхідні для вступу до ЄС значно раніше 2011 року.

Як повідомив президент Кучма на спільній з Берлусконі прес-конференції після зустрічі в середу в Криму, він проінформував італійського прем'єра про поставлену в Україні задачу в 2011 році "бути готовими почати переговори з ЄС щодо вступу України" до цієї організації.

"Це означає – до цього часу виконати всі стандарти, які вимагає ЄС", - сказав Кучма.

"Однак колега розкритикував мене вщент за те, що я ставлю надто далеко мету. Я з радістю погодився з ним", - підкреслив президент.

У спільній заяві Кучми і Берлусконі за підсумками україно-італійських переговорів говориться, що Італія підтримує курс України на повну інтеграцію до ЄС.

"Підкреслюючи важливість активного продовження внутрішніх політичних і економічних реформ, а також на основі нової ініціативи "Розширена Європа" вона (Італія) буде підтримувати реалізацію стратегічної довгострокової мети України щодо повної інтеграції у Євросоюз", - говориться в документі.

Італія підкреслює важливість для всіх країн Центрально-Східної Європи, які недавно стали незалежними, процесу послідовного переходу до більш досконалих форм демократії і демократичних інституційних структур, які будуть забезпечувати дотримання прав людини, плюралізм думок, свободу преси, розвиток відкритого громадянського суспільства.

Італія підтверджує свою готовність підтримати вступ України до СОТ і закликає її продовжувати зусилля по приведенню законодавства відповідно до норм СОТ.

Італійська сторона високо оцінює підтримку її кандидатури з боку України для входження до складу непостійних членів Ради безпеки ООН у 2007-2008 роках.

Берлусконі підкреслив, що Італія завжди підтримувала інтеграційне прагнення України, яка, за його словами, є "важливою країною з територіальної точки зору".

"Бажання України ввійти в Європейський союз - це бажання, що має під собою дійсно міцну основу, і ми зробимо все, щоб ваш шлях (у ЄС) одержав певну підтримку", - сказав прем'єр Італії.

Говорячи про підсумки саміту Україна-ЄС, що пройшов у вівторок у Ялті, Берлусконі відзначив: "Ялта була завжди місцем поділу. Але сьогодні вона стала місцем, де пролунало бажання об'єднатися".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування