Німцям страшно, скільки чуми ХХ століття в Україні

Середа, 8 жовтня 2003, 14:19
Німецькі лікарі висловлюють серйозну занепокоєність темпами поширення СНІДу в Україні. На їхню думку, ця хвороба загрожує Україні вже навіть більше, ніж південноафриканським державам.

Керівник робочої групи з питань СНІДу при місіонерській лікарні у баварському місті Вюрцбург Клеменс Охель закликав німецьких політиків допомогти Україні зупинити стрімке поширення вірусу імунодефіциту людини, повідомляє радіо "Свобода".

В Україні нараховується вже 600 тисяч ВІЛ-інфікованих. Минулого року тут було зареєстровано більше заражених, ніж у південноафриканських країнах, сказав Охель в Нюрнбергу на конференції німецького Товариства проти СНІДу.

Він піддав критиці політиків за їхнє ставлення до цієї проблеми. Клеменс Охель зауважив, що федеральний уряд Німеччини досі не продемонстрував достатнього інтересу до теми СНІДу в Україні, яка через складне економічне становище не в змозі сама ефективно боротися з поширенням ВІЛ-інфекції.

Як приклад німецький лікар навів Одесу, де спеціальне відділення лікарні для хворих на СНІД має тільки 30 місць. При цьому в місті нараховується близько 4 тисяч хворих на цю хворобу. Клеменс Охель звернув увагу на те, що ефективну профілактику та лікування СНІДу в Україні можуть дозволити собі тільки люди з великим статком.

Лікар з Вюрцбурга висловив критику також на адресу баварсько-українського Форуму сприяння розвитку економічних контактів, від якого досі не надійшло жодних сигналів, щоб зосередити увагу на драматичному розвитку епідемії в Україні.

У зв'язку з цим Охель звернувся до баварських підприємців, які мають свої представництва в цій країні, із закликом більше інвестувати в здоров'я власних співробітників.

Уповноважений католицької церкви в Баварії з питань надання технічної домогти країнам третього світу Юрген Бергманн закинув політикам в усіх індустріальних країнах, що вони замало роблять для боротьби зі СНІДом. Він відкинув їхні твердження про пасивність національних урядів бідніших держав. 43% суми, яка була витрачена цього року на боротьбу зі СНІДом, виділяли з бюджетів країни, що розвиваються, сказав Бергманн.

Німецьке Товариство проти СНІДу охоплює 47 церковних та громадських організацій, головне поле діяльності яких полягає в боротьбі з поширенням ВІЛ-інфекції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...